agi-a-jani.jpeg

 

AKINU priča

O tome kako je nastala poslovna ideja i o jednom psu koji je udahnuo život u tu ideju....

 

A – Adele

K – Kaarle

I –  Iwona

N – Norbert

U – Ursula

 

 

 

Ovako izgovaramo ime naše kompanije kada neko sa druge strane telefonske žice ne zna kako se piše Akinu.

 

Ali zapravo, veoma je jednostavno. Mi smo kompanija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom hrane i aksesoara za pse, mačke i sve ostale kućne ljubimce.

 

Preko 4 meseca pokušavali smo da odlučimo kakvog psa bismo želeli da imamo i nakon dugog razmišljanja pobedila je plemenita i lojalna, tvrdoglava Akita Inu. Te 1992. godine , ova rasa u Češkoj je bila relativno retka . Za kupovinu šteneta potrošili smo celokupnu ušteđevinu koju je u to vreme jedna mlada porodica sa dvoje dece mogla da sakupi. Nakon što smo u februaru iz bolnice doneli malu bebu - sina , posle dve nedelje uvećali smo naše domaćinstvo belom, slatkom krznenom pufnicom. Agi je rastao i počeli smo da se bavimo ishranom.

 

U to vreme tržište hrane i aksesoara za kućne ljubimce u današnjem obliku nije postojalo. Standardna ishrana za pse bila je kuvano meso sa različitim dodacima. Meso je bilo moguće kupiti samo u mesarama. Uzimali smo sve što bismo mogli da dobijemo. Svinjetina, govedina... sve je dolazilo u obzir. Odlazili bismo da preuzmemo meso za pse po pozivu i pokušavali bismo da uzmemo što veće količine, kako bi se vožnja isplatila. Ponekad bi meso bilo pred istekom roka i morali bismo brzo da ga potrošimo, a često smo delili hranu sa prjateljima. Kada bi količine bile prevelike za naše potrebe, pripremljenu hranu prodavali bismo poznanicima koji su takođe imali kućne ljubimce. Iako izbor nije bio savršen, prioritet je uvek bio hraniti pse svežim mesom pre nego smrznutim. Sve je moralo da se dešava brzo – dogovor, cena, prevoz. Tako se sve odvijalo u vreme kada je biznis započinjao.

 

Na kraju, prestali smo sa povremenom prodajom mesa za pse, i 1993. godine ideja o zvaničnom poslu i registrovanoj sertifikovanoj proizvodnji, počela je da se realizuje. A ime kompanije?

 

Na početku postojala je samo velika ljubav prema životinjama, kao i želja da razumemo njihove potrebe. Stav da se u odnosu prema životinjama radi drugačije i ozbiljnije proširio se. U našoj kompaniji, naziv je ime psa koji je živeo sa nama 12 godina i naučio nas da dobra i kvalitetna briga mogu da utiču na njegovo zdravlje i vitalnost, a naša ljubav uzvraćna mnogostruko više. On je obogatio naše živote nezaboravnim momentima koji će zauvek ostati deo naših života. 

 

Naša veleprodaja

U Zooland-u u Topoli, možete naći sve za Vašeg ljubimca.
U asortimanu imamo oko 1.000 različitih artikala za pse, mačke, glodare, ptice i akvarijumske ribice.
Posetite nas! Radno vreme veleprodaje od 08-16 h svakog radnog dana.Imate Pet Shop?

Dopadaju Vam se naši proizvodi? Zaintersovani ste za naše proizvode? 
Kontaktirajte nas!
Napravićemo specijalnu ponudu samo za vas! Našu robu dostavićemo u Vašu radnju širom cele Srbije!